Telefonos megrendelés, online vagyunk
+36 15 507 944 (8.00–17.00)
Menü

Lanolin

Lanolin

Lanolin = latinul Lanolinum, a lāna = gyapjú, és aoleum = olaj szavak összetételéből.

 A lanolin zsíros, sárga anyag, amelyet a juhok és egyéb állatok faggyúmirigyei választanak ki. Azt mondhatjuk, hogy a lanolin a juhgyapjú zsír eredete, amely a gyapjút szárazon és puhán tartja. Ugyanakkor ez egy gyapjúfeldolgozás során keletkezett hulladék. Viaszként, krémként vagy mosószerként használható.

A lanolin előnyei:

  • nyugtató hatású a bőrre, és természetes módon megakadályozza a baktériumok szaporodását

  • védelmet nyújt a bőr benedvesedése ellen, és megfelelő állapotban tartja a gyapjút

  • kenőcsök és krémek alapjaként használják fel, síkosító, és a bőr kitűnő állapotának megőrzésére is alkalmas. Némely lakk és festék összetevője is. A lanolint koleszterin és több zsírsav-észter keverékéből állítják elő. Emulziót képez a vízzel.

  • a lanolin egy speciális tisztítószer, mely megvédi a természetes gyapjúból, természetes szálból készült, kötött termékeket, finom textíliákat, huzatokat, takarókat, függönyöket, vagy meleg, a reuma kezelésére alkalmas segédeszközöket, és más termékeket, a károsodástól .Ez a mosószer lanolin tartalmának köszönhetően nagyon gyengéden és alaposan tisztít, nem nyújtja ki az anyagot és nem változtatja meg a színét, továbbá fertőtlenít és kellemes illatú.

  • lanolin a bőr számára kíméletes PH értékkel rendelkezik, mely megvédi kezeit és ruházatát is.

A lanolin nem tartalmaz foszfátokat és ökológiailag ártalmatlan.

A csomagolás űrtartalma 1 vagy 3 liter.

Használati útmutató: A beáztatott ruhaneműt itassa át a mosószerrel, és hagyja 10-30 percig (a szennyeződés mértékétől függően) hatni, ezután öblítse le legfeljebb 30°C fokos vízzel.

Mi a Bariholmik -nál ajánljuk

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz