Vásárlás telefonon keresztül
+36 16 777 644 (8.00–17.00)
Minden a vásárlásról
Menü

A bárány gyapjú tulajdonságai

A bárány gyapjú tulajdonságai

TERMÉSZETES

  • A gyapjú természetes proteinszál a bárányok bőréből, így 100%-ban természetes anyagról van szó.

MEGÚJULÓ BESZERZÉSI FORRÁS

  • A bárányok, melyekből be tudjuk szerezni és feldolgozhatjuk a gyapjút, az egész világon tenyésztettek. A bárány gyapjú így oly anyagnak minősül, mely természetes és megújuló beszerzési forrással rendelkezik.

BIOLÓGIAILAG FELBOMLÓ

  • Amikor az anyag élettartama végéhez ér, visszakerül a földbe és természetes módon lebomlik. Ebben a fázisban értékes tápanyagokat bocsájt ki a földbe. A természetes bárány gyapjú nagyon rövid idő alatt bomlik fel, míg a legtöbb szintetikus anyag hosszú éveken át bomlik fel.

A bárány gyapjú tulajdonságai

BIZTONSÁGOS ÉS HIBÁTLAN

  • A bárány gyapjú természetesen biztonságos és hibátlan. Ellenőrzötten nem okoz allergiát és ezzel egyetmben nem támogatja a baktériumok elszaporodását, így antibakteriális és alkalmas az allergiában szenvedők számára és az érzékeny bőrrel rendelkezők számára is. A bárány gyapjú természetes porcsökkentő képességgel rendelkezik, s nem nyeli el azt a közvetlen környezetéből. Az egyes szálak ugyan porosodnak, azonban a felső rétegekből azonnal és automatikusan visszaengedik a port a levegőbe. Magas víz- és nitrogéntartalmának köszönhetően a gyapjú lassítja az égést, nem olvad el, hanem szétesik, (elporlad). Nagy előnye a magas fokú UV védelem, mely sokkal magasabb, mint a legtöbb szintetikus anyagnál vagy a pamut esetében.

 

TARTÓS

  • A bárány gyapjú nagyon rugalmas. Egy gyapjú fonal több, mint 20.000-szer hajlítható anélkül, hogy eltörne. Rugalmassága és magas fokú ellenálló képessége a ruházatban vagy a bárány gyapjú termékek esetén, teszi ellenállóvá az elhasználódás, kopás és szakadás ellen. 

 

A bárány gyapjú tulajdonságai

Mi a Bariholmik -nál ajánljuk

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz