Kérdése van? Írjon nekünk -
info@bariholmik.hu

Kosár(0)

bezár

Nincsenek termékek a kosarában.

Tanácsok és tippek

5 dolog, melyek segítségével a hétköznapokon is segíthetünk a természetnek és pénzt spórolhatunk meg

21.04.21 2132x elolvasva

MegosztásMa, április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy a hétköznapokon is fontos odafigyelni a természetre. Ezért a Bariholmik tulajdonosa, Martin Bernátek fát ültetett cégünk mögötti udvaron, a természet iránti tiszteletünk jelképeként. De ez nem ért véget csak ezzel az egy fával. Ha nemcsak ma, hanem hosszútávon, akarunk valamit tenni a természetért, akkor kezdhetjük például néhány apró szokásunk megváltoztatásával.

1.ÜGYELJEN A MINŐSÉGI TERMÉSZETES FORRÁSOKBÓL SZÁRMAZÓ VÍZRE

Igyon csapvizet, hogy elkerülje a PET palackok gyakori vásárlását. Környezetbarátabb megoldás az üvegpalack vásárlása, amelyből ismételt használat után nem szabadulnak fel veszélyes anyagok. Mindennap hordhatja munkahelyére, ezzel csökkenti a műanyag és a felesleges hulladékok keletkezését. Nem feltétlenül kell csak tiszta vizet inni, ízesítheti citrommal, grapefruittal vagy egyéb szezonális gyümölcsel a kertből. A fontos belső hidratálás mellett pedig ne feledkezzen meg arról, hogy hosszú tél után a test számára szükséges a vitaminok utánpótlása.

2.CSÖKKENTSE HÁZTARTÁSÁNAK VÍZFOGYASZTÁSÁT

Manapság sokan természetesnek veszik az ivóvizet és meggondolatlanul használják. De a víz forrása nem korlátlan. Ezért takarékoskodjon a vízzel zuhanyzáskor, hajmosáskor és fogmosáskor, és csak annyi vizet használjon, amennyire szüksége van. Ugyanez vonatkozik a kozmetikumok használatára is. Ideális esetben természetes biotermékeket használjon, és ne pazaroljon velük feleslegesen. 

Sajnos a WC-t is ivóvízzel húzzuk le, ezért fontolja meg a gazdaságos WC beszerzését, amely szabályozza a vízfogyasztást. Úgy tűnhet, hogy ezek nagyon kicsi dolgok, de a gyakoriságuk miatt a fogyasztás és a számlán lévő összeg is minden bizonnyal csökkenni fog. Továbbá például a kertben lévő virágokat és fákat nem szükséges csapvízzel öntözni. A kútból származó víz vagy az összegyűjtött esővíz is remek, és a növények nagyon fogják értékelni. 

3. GONDOLJON A BOLYGÓ SZENNYEZÉSÉRE

A test és bolygó számára is hasznos lesz, ha gyalog vagy kerékpárral megy dolgozni. Nincs jobb mint a friss levegőn tartózkodni. Télen fontos melegen felöltözni, de nyáron élvezheti a kellemes napsütést. Ha messzebbre kell mennie, vegye igénybe a tömegközlekedést, vagy legalább más családtagokat is vigyen magával, ha autóval kell útra kelni.

4.ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Mivel az emberiség nagy mennyiségű hulladékot termel, amely csak halmozódik, az egyetlen megoldás a lassabban lebomló anyagok használatának csökkentése. Vezesse be otthonában is a szelektív hulladékgyűjtés. Válogathat papírt, műanyagokat, üveget, italos kartonokat, fémet vagy elektromos és biológiai hulladékot. A gyerekeket is bevonhatja ebbe a folyamatba. Meglátja, hogy az újrahasznosítás motiválni és szórakoztatni fogja őket. Élelmiszerek és háztartási cikkek vásárlásakor próbálja meg csökkenteni a mesterséges anyagok használatát, és helyettesítse azokat természetes anyagokkal, amelyek nem terhelik a természetet.

5. VÁSÁROLJON MINŐSÉGES DOLGOKAT, ÉS CSAK OLYANOKAT, AMELYEKRE VALÓBAN SZÜKSÉGE VAN

Dřeváky z olšového dřeva

Mindannyiunknak vannak olyan dolgai, amelyekre nincs szüksége. Ezért gondolja át alaposan, hogy a következő új dolog fontos-e, használni fogja-e és nem-e lesz belőle csak egy következő porfogó. Elsősorban fontos rendet tenni félretett és nem használt dolgok között. Sok olyan kiegészítőt, ruhát vagy akár bútorokat, amelyekre nincs szüksége, felajánlhatja családjának, rokonainak, barátainak, jótékonysági szervezeteknek vagy menhelyeknek. Miután helyet hozott létre, válasszon olyan új termékeket, amelyek valóban minőségi természetes anyagokból készülnek. Az ilyen dolgok sokkal tovább fognak tartani. 

BÖLCS KERTI TANÁCSOK NAGYMAMÁINKTÓL

És végül, itt van néhány bölcs tanács nagymamáinktól a kártevők ellen. Úgy gondoljuk, hogy tavasszal ezek egy csomó gondot megtakaríthatnak a kertben.

CSIGÁK VANNAK A KERTBEN?

Az aromás növények és gyógynövények, mint például levendula, kakukkfű, üröm, kapor vagy fokhagyma ültetésével megakadályozza a kártevők elszaporodását a kertben. Ha mégis megjelennek a kertben, összegyűjtheti őket egy edénybe, és elviheti az erdőbe (de vigyázat, az éjszaka során akár 50 métert is megtesznek), vagy forró vízzel forrázza le őket. Próbálja meg összegyűjteni őket rögtön eső után, akkor van belőlük a legtöbb.

HOGYAN LEHET MEGVÉDENI A NÖVEKVŐ ZÖLDSÉGFÉLÉKET?

Ha kedveli a házi készítésű friss salátát, uborkát és egyéb zöldségeket, és nincs üvegháza, akkor a növekvő zöldségeket célszerű elrejteni. Erre tökéletesek lesznek a régi vagy lyukas szilon harisnyák, amelyeket rugalmasságuknak köszönhetően szinte ráhúzhat a növényre. Ezzel megvédi a növényeket az éhes kártevőktől.

VAKONDOK VANNAK A KERTBEN?

Természetes módon is megszabadulhat tőlük. Ahogy a csigák, a vakondok sem szeretik az aromás növényeket, ezért ültessen cickafarkot vagy fokhagymát, ezek könnyen elriasztják őket. Ha mégis időről időre megjelennek a gondozott gyepen, hívja segítségül a gyerekeket. A vakondok nem szeretik a zajt, rengéseket és szagokat. Tehát hagyja, hogy a gyerekek a hétvégén játszanak és szórakozzanak az udvaron és gyepen. A vakondok örömmel el fognak költözni ???? Ha nincsenek gyermekei, vegyen egy csomó hajat, szőrt vagy kutyaszőrt, csomagolja szilon harisnyába, és tegye közvetlenül a vakond lyukba. Mivel a vakondok szaglása rendkívül fejlett és kimondottan utálják ezeket az illatokat, nem térnek vissza.

Tetszett ez a cikk? Küldje tovább…Hova tovább?

Bolyhos, kényelmes, miénk - új Prestige birka gyapjúval
Újdonságok

Bolyhos, kényelmes, miénk - új Prestige birka gyapjúval

15.09.213189x elolvasva

Ismerje meg az új bolyhos Prestige Vlnka történetét.

Elolvasni
Süssön velünk hagyományos buktát a nagyanyáink receptje alapján
Cikkek

Süssön velünk hagyományos buktát a nagyanyáink receptje alapján

02.08.213858x elolvasva

Ha ön is szeret a családnak sütni, akkor itt egy remek tipp egy hagyományos recepthez, amelyet nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is imádni fognak.

Elolvasni
Válassza ki a legmegfelelőbb gyapjú paplan típust magának és családjának
Tanácsok és tippek

Válassza ki a legmegfelelőbb gyapjú paplan típust magának és családjának

09.06.215550x elolvasva

Különböző típusú paplanok találhatók a Bariholmik kínálatában. A három fő típus az alapvető, tradicionális és végül a prémium kategória. De hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet? Örömmel segítünk önnek ezzel a cikkünkben.

Elolvasni
Kérdése van? Írjon nekünk -
info@bariholmik.hu

Színváltozatok

Válasszon méretet