Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

Birka gyapjú ruházat előnyei

Birka gyapjú ruházat előnyei

A GYAPJÚ VÍZHATLAN.

  • Az emberi hajjal vagy az állatok szőrével ellentétben a gyapjúszálak valójában üregesek, melyek állandó, rugalmas és víz visszaverő felülettel rendelkeznek. A gyapjúszálak struktúrája kicsi, egymást átfedő rétegekkel rendelkezik. Minden szál magja súlyának 30%-ával egyenlő vízpárát nyel el anélkül, hogy benedvesedne. Mindeközben kemény külső rétege megakadályozza az eső vagy hó általi átnedvesedését.

A GYAPJÚ ELVEZETI A NEDVESSÉGET.

  • Extrém fizikai megterhelés esetén oly öltözékre lesz szüksége, mely "lélegzik", ami azt jelenti, hogy nedvességelnyelő képességgel kell rendelkeznie, melyet ezután képesnek  kell lennie a levegőbe engedni. A gyapjú súlyának 30%-ával egyenlő nedvességt képes elnyelni nedvességérzet nélkül. Ennek segítségével távolítja el a nedvességet a testtől, így tartva az emberi testet "melegen és szárazon", tehát védi a szervezetet hideg és meleg körülmények közt is. Ezen oknál fogva a bárány gyapjú ruházat széles körben felhasznált sivatagos területeken, hol napközben trópusi meleg uralkodik, míg éjszaka igencsak hideg van. A bárány gyapjú egyszerűen univerzális, s egészéves használatra alkalmas.

 

Birka gyapjú ruházat előnyei

A GYAPJÚ NAGYSZERŰ SZIGETELŐ.

  • A gyapjúszálak nem tökéletesen simák és egyenesek. A gyapjúszálak hullámosak, ezzel segítve elő az apró hőszigetelő légbuborékok létrejöttét, melyek több meleg levegőt őriznek meg. A maga módján a gyapjú hasonlóképp műközik, mint az üvegszálas szigetelés a házak falain belül.

  • A gyapjú ezen egyedülálló tulajdonságai teszik alkalmassá kültéri ruhák gyártására. Az olyan felfedezők, mint Ernest Shackleton, Edmund Hillary és Roald Amundsen több réteg gyapjú ruházatot viseltek, hogy azok megvédjék őket a nehéz körülmények közt utazásaik során.

 

 

A GYAPJÚ TERMÉSZETESEN SZAGÁLLÓ.

  • Előfordulhat, hogy szerzett már tapasztalatot szintetikus anyagból készült ruházattal, mint például a poliészter vagy a polipropilén. Ez a ruházat lehet ugyan minőségi és praktikus, azonban magába szívja a természetes emberi szagokat (nem légáteresztő, nem lélegzik). Ezzel ellentétben a bárány gyapjú természetesen antibakteriális, hőszabályozó és légáteresztő. Lanolint (bárány gyapjúból nyert zsír) tartalmaz, mely segít az anyagot higiénikusan tisztán tartani. Ez a kombináció öntisztító tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a gyapjú nem áraszt kellemetlen szagot. Örökké frissen illatozik!

A GYAPJÚ ANTIALLERGÉN

  • Évek óta köztudott és ellenőrzötten bizonyított, hogy a bárány gyapjú nem okoz allergiát, nem nyeli el a port és megakadályozza a baktériumok szaporodását.

 

 

Birka gyapjú ruházat előnyei

Mi a Bariholmik -nál ajánljuk

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz