Kérdése van? Írjon nekünk -
info@bariholmik.hu

Kosár(0)

bezár

Nincsenek termékek a kosarában.

Cikkek

Süssön velünk hagyományos buktát a nagyanyáink receptje alapján

02.08.21 7187x elolvasva

Megosztás



Mivel mindannyian szeretjük az édes finomságokat, úgy döntöttünk, hogy megosztjuk önökkel kedvenc bukta receptünket szilvalekváros töltelékkel. Ezt a receptet gyakran nemzedékről nemzedékre adják át, és minden családnak megvan a saját családi recepje. És mivel a bukta nagyon népszerű nálunk, reméljük, hogy Ön is szeretni fogja.

Mi vasárnap sütöttünk, és kipróbáltuk az új kötényeket, fakanalat és egyéb háztartási termékeket kínálatunkból. Ha pedig kíváncsi arra, hogyan ízlett e a bukta a kis éhenkórászoknak, akkor nézze meg a recept végén található fotókat…

SZILVALEKVÁROS BUKTA

HOZZÁVALÓK:

  •  30 g élesztő
  •  250 ml tej 
  •  60 g porcukor
  •  500 g féldara búzaliszt
  •  egy csipet só
  •  1 vaníliás cukor
  •  3 tojás (sárgája) 
  •  100 g vaj 
  •  szilvalekvár

ELKÉSZÍTÉS (90 PERC):

1. Az élesztő előkészítésével kezdjük. Öntsön 100 ml tejet egy kisebb edénybe, és enyhén melegítse fel, hogy ne legyen se hideg se forró. Adjon hozzá egy teáskanál cukrot és az élesztőt kisebb darabokra morzsolva. Mindent habverővel keverjen össze, és hagyja pihenni, amíg fel nem fut. Ez kb. 10 perc ⏳

2. Egy nagyobb tálban keverje össze a lisztet a sóval, a többi cukorral és a tojás sárgájával, amelyeket elválasztott a fehérjétől. Óvatosan keverje bele a már felfutott élesztőt. Végül adja hozzá az olvasztott vaj felét, mindent óvatosan dagasszon össze és hagyja keleszteni meleg helyen körülbelül 40-60 percig. 

3. Kelesztés után a tésztát helyezze lisztezett felületre, és fából készült hengerrel nyújtsa ki 1 cm vastagságra. Az így elnyújtott tésztát azonos méretű darabokra vágja fel. Ha inkább a kisebb buktákat szereti, vagy többen vannak a családban, akkor ezt a tésztát akár 30 darabra is oszthatja. Mi azonban a nagyobb buktákach részesítjük előnyben, és így a tésztát 12 egyenlő részre vágjuk. 

4. Tegyen egy teáskanál lekvárt minden darabra, és óvatosan nyomja össze a tésztát minden sarkából batyu szerűen összefogva, hogy a lekvár egyáltalán ne látszódjon. Az így elkészített darabokat tegye tepsibe, melyet előtte a maradék vajjal kitent. Ezután hagyja a tésztát további 10 percig ⏳ pihenni. 

5. Közben a sütőt melegítse elő 180 fokra, majd süsse kb 20 percig ⏳. A megfelelően megsült buktát arany színéről lehet felismerni és egy fogpiszkáló is segít. Ha a fogpiszkáló nem ragad, akkor a tészta készen áll. Hagyjuk kihűlni a buktákat, majd egy kis szita segítségével hitse meg porcukorral. 

Reméljük, hogy kipróbálja ezt a remek buktát, jó étvágyat kívánunk.  

NÉZZE MEG, HOGYAN SÜTÖTTÜNK MI

Szintén olvassa el

20 ok, hogy miért jó a klumpa

20 ok, hogy miért jó a klumpa

180877x elolvasva

Elolvasni
Birkagyapjú termékek mosása

Birkagyapjú termékek mosása

115554x elolvasva

Elolvasni

Tetszett ez a cikk? Küldje tovább…



Hova tovább?

A gyapjú útja a történelem során
Cikkek

A gyapjú útja a történelem során

10.06.22222x elolvasva

Jelenleg körülbelül egymilliárd juh él a Földön. A juhok évente 3, 10 vagy akár 18 kg gyapjút növesztenek. A gyapjú az, ami néhány ezer éve melegen tartja az embereket, és mondhatjuk, hogy ez a múlt és a jövő anyaga. A gyapjú a világ textilszál termelésének mintegy 1,3%-át teszi ki, és legnagyobb termelői Ausztrália, Kína és Új-Zéland. A gyapjúból, pamutból, lenből és selyemből készült természetes szálak mellett ma már főként műszálak vannak használva. Az éves gyapjútermelés körülbelül 2 millió tonna, és ennek 60%-át ruházati célra használják fel. Különösen a Merinó birkagyapjú vált a szabadtéri sportok szerelmeseinek ruhatárának szerves részévé.

Elolvasni
Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőt cukorbetegek számára
Tanácsok és tippek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőt cukorbetegek számára

03.06.22748x elolvasva

A vásárlóink egészsége és kényelme nagyon fontos számunkra. Ezért a Bariholmik kínálatában számos olyan terméket talál, amelyek enyhítik a fájdalmat, és mégis megfelelnek bizonyos speciális követelményeknek. Az egyik ilyen termék a cukorbetegek számára alkalmas cipők.

Elolvasni
 Húsvéti nyereményjáték
Cikkek

Húsvéti nyereményjáték

07.04.2214610x elolvasva

Vegyen rész a húsvéti nyereményjátékunkon, és a bari szerencsét hoz. A Barihlolmik -nál tiszteljük a hagyományokat, és ezek egyike, hogy húsvéthétfőn valami újat kell viselni, és a húsvéti bárány, amely a húsvét szimbóluma, szerencsét hoz.

Elolvasni
Kérdése van? Írjon nekünk -
info@bariholmik.hu

Színváltozatok

Válasszon méretet

Bééé, Szeder vagyok,

nem szívesen zavarok, de szükségem van az Ön patájára arra, hogy feljegyezhessem mi az, ami tetszik önnek a Bariholmik honlapon. Csak így tudom biztosítani a megérdemelt gondoskodást. A saját patámra megígérhetem, hogy minden, amit megtudok, nálam teljes biztonságban marad.

Beállítások

Bééé, gondoskodok az elégedettségedről. Tudassa velem, milyen sütikkel tudok dolgozni, és ne feledje, hogy a beállítások módosítása csak az Ön által használt böngészőre lesz érvényes. A honlap láblécében bármikor könnyedén megváltoztathatja beállításait.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat tárol a Bariholmik, itt talál további információkat.

A technikai sütik a weboldal és az általa kínált funkciók megfelelő működéséhez szükségesek.

Lehetővé teszik, hogy az Ön preferenciái alapján bolyhos ajánlatot mutassak önnek. Továbbá arról is gondoskodnak, hogy csak azt mutassam meg az interneten, ami igazán érdekli Önt.

Segítenek megtalálni a hibákat és mérni a honlap teljesítményét. Nekik köszönhetően biztosíthatom, hogy Ön mindig elégedett legyen a vásárlással a Bariholmik honlapon.

Ezek a sütik fééérgetegesek. A weboldalon kívül közösségi és hirdetési hálózatokon is találkozhatok Önnel, ahol gondoskodom arról, hogy a hirdetések érdekesek legyenek az Ön számára.