Kérdése van? Írjon nekünk -
info@bariholmik.hu

Kosár(0)

bezár

Nincsenek termékek a kosarában.

Cikkek

Hagyományos bejgli

15.12.21 160x elolvasva

Megosztás



Elkészítettük a népszerű karácsonyi bejglit. Nagymama kedvenc receptje 4 bejgli elkészítésére - két diós, két mákos. 

Hozzávalók:

Tészta:
500 g finomliszt
10 g friss élesztő
50 g porcukor
1 vaníliás cukor
50 ml tej
csipet só 
1 kávéskanál citromhéj
100 g vaj
100 g sertészsír
2 tojás

Megkenéshez
4 tojássárgája
1−2 tojásfehérje

Diós töltelék (két bejgli)
100 ml tej
100 g porcukor
1 vaníliás cukor
250 g finomra őrölt dió
1 kávéskanál citromhéj
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál méz
50 g rumba áztatott mazsola
1 kis alma

Mákos töltelék (két bejgli)
100 ml tej
200 g porcukor
1 vaníliás cukor
200 g őrölt mák
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál méz
50 g rumba áztatott mazsola
1 kis alma

Első lépésben elkészítjük a tésztát. A lisztet tálba szitáljuk, és mélyedést készítünk benne, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és beleöntjük a langyos tejet. Lefedjük a tálat egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. 

A felfutott élesztőhöz csipetnyi sót, szobahőmérsékleten megpuhult vajat, sertészsírt, citromhéjat és két tojást adunk. Sima tésztát készítünk és négy részre osszuk. Mindegyiket külön zacskóba helyezzük, és a hűtőben hagyjuk őket egy órán át. Amíg a tészta a hűtőben van, elkészítsük a tölteléket a bejglihez.

Diós töltelék:
Felforraljuk a tejet a porcukorral és vaníliás cukorral együtt. Hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, darált diót, mazsolát, rumot, mézet és a reszelt almát. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük. 

Mákos töltelék:
Felforraljuk a tejet a porcukorral és vaníliás cukorral együtt. Hozzáadjuk a frissen őrölt mákot, fahéjat, mazsolát, rumot, mézet és reszelt almát. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük. 

A kihűlt tésztát a kivesszük a hűtőből, és kezdődhet a bejgli készítése. Kinyújtsuk a tésztát kb. 32 × 26 cm-es téglalap alakúra. Fontos, hogy a tészta ne legyen túl vékony, nehogy elszakadjon. A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, de a szélénél lévő kb 1,5 cm -t kihagyjuk.
A tojássárgáját és a fehérjét külön habbá verjük.
A bejgli széleket megkenjük a tojássárgájával és gondosan feltekerjük. Átrakjuk egy tepsibe, ahol mindenütt megkenjük tojássárgájával. Miután a tojássárgája megszáradt, a bejglit újra megkenjük tojássárgájával, de meg lehet kenni a tojásfehérjével is. Hagyjuk megszáradni, és villával több helyen megszurkáljuk. 
170°C-on kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Most már csak meg kell várni, hogy kihűljön, felszeleteljük és élvezzük ezt a finomságot. Igazi karácsonyi hangulat a Bariholmik -nak köszönhetően, inspirálódj blogunkon.

Tetszett ez a cikk? Küldje tovább…



Hova tovább?

Kellemes meleg a Bariholmik -al
Cikkek

Kellemes meleg a Bariholmik -al

10.01.22551x elolvasva

Inkább a meleget kedveli, és a hideg téli napokat átvészelni próbálja? Tanácsot adunk, hogyan teheti kellemesebbé a téli időszakot, és talán a végén megkedveli a telet.

Elolvasni
Hagyományos bejgli
Cikkek

Hagyományos bejgli

15.12.21159x elolvasva

Elkészítettük a népszerű karácsonyi bejglit. Nagymama kedvenc receptje 4 bejgli elkészítésére - két diós, két mákos.

Elolvasni
Ajándékozzon kivételes ajándékokat a Bariholmik -kal - öröm a konyhában
Cikkek

Ajándékozzon kivételes ajándékokat a Bariholmik -kal - öröm a konyhában

29.11.212021x elolvasva

A sütés vagy a főzés szerettei kedvenc tevékenységei közé tartozik? Ajándékozza meg őket konyhai kiegészítőkkel, amelyek szépek és praktikusak is egyben.

Elolvasni
Kérdése van? Írjon nekünk -
info@bariholmik.hu

Színváltozatok

Válasszon méretet