Kérdése van? Írjon nekünk -
info@bariholmik.hu

Kosár(0)

bezár

Nincsenek termékek a kosarában.

Cikkek

Hagyományos bejgli

15.12.21 583x elolvasva

Megosztás



Elkészítettük a népszerű karácsonyi bejglit. Nagymama kedvenc receptje 4 bejgli elkészítésére - két diós, két mákos. 

Hozzávalók:

Tészta:
500 g finomliszt
10 g friss élesztő
50 g porcukor
1 vaníliás cukor
50 ml tej
csipet só 
1 kávéskanál citromhéj
100 g vaj
100 g sertészsír
2 tojás

Megkenéshez
4 tojássárgája
1−2 tojásfehérje

Diós töltelék (két bejgli)
100 ml tej
100 g porcukor
1 vaníliás cukor
250 g finomra őrölt dió
1 kávéskanál citromhéj
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál méz
50 g rumba áztatott mazsola
1 kis alma

Mákos töltelék (két bejgli)
100 ml tej
200 g porcukor
1 vaníliás cukor
200 g őrölt mák
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál méz
50 g rumba áztatott mazsola
1 kis alma

Első lépésben elkészítjük a tésztát. A lisztet tálba szitáljuk, és mélyedést készítünk benne, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és beleöntjük a langyos tejet. Lefedjük a tálat egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. 

A felfutott élesztőhöz csipetnyi sót, szobahőmérsékleten megpuhult vajat, sertészsírt, citromhéjat és két tojást adunk. Sima tésztát készítünk és négy részre osszuk. Mindegyiket külön zacskóba helyezzük, és a hűtőben hagyjuk őket egy órán át. Amíg a tészta a hűtőben van, elkészítsük a tölteléket a bejglihez.

Diós töltelék:
Felforraljuk a tejet a porcukorral és vaníliás cukorral együtt. Hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, darált diót, mazsolát, rumot, mézet és a reszelt almát. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük. 

Mákos töltelék:
Felforraljuk a tejet a porcukorral és vaníliás cukorral együtt. Hozzáadjuk a frissen őrölt mákot, fahéjat, mazsolát, rumot, mézet és reszelt almát. Az egészet jól összekeverjük, és félretesszük. 

A kihűlt tésztát a kivesszük a hűtőből, és kezdődhet a bejgli készítése. Kinyújtsuk a tésztát kb. 32 × 26 cm-es téglalap alakúra. Fontos, hogy a tészta ne legyen túl vékony, nehogy elszakadjon. A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, de a szélénél lévő kb 1,5 cm -t kihagyjuk.
A tojássárgáját és a fehérjét külön habbá verjük.
A bejgli széleket megkenjük a tojássárgájával és gondosan feltekerjük. Átrakjuk egy tepsibe, ahol mindenütt megkenjük tojássárgájával. Miután a tojássárgája megszáradt, a bejglit újra megkenjük tojássárgájával, de meg lehet kenni a tojásfehérjével is. Hagyjuk megszáradni, és villával több helyen megszurkáljuk. 
170°C-on kb 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Most már csak meg kell várni, hogy kihűljön, felszeleteljük és élvezzük ezt a finomságot. Igazi karácsonyi hangulat a Bariholmik -nak köszönhetően, inspirálódj blogunkon.

Szintén olvassa el

20 ok, hogy miért jó a klumpa

20 ok, hogy miért jó a klumpa

180113x elolvasva

Elolvasni
Birkagyapjú termékek mosása

Birkagyapjú termékek mosása

115401x elolvasva

Elolvasni

Tetszett ez a cikk? Küldje tovább…



Hova tovább?

A gyapjú útja a történelem során
Cikkek

A gyapjú útja a történelem során

10.06.22208x elolvasva

Jelenleg körülbelül egymilliárd juh él a Földön. A juhok évente 3, 10 vagy akár 18 kg gyapjút növesztenek. A gyapjú az, ami néhány ezer éve melegen tartja az embereket, és mondhatjuk, hogy ez a múlt és a jövő anyaga. A gyapjú a világ textilszál termelésének mintegy 1,3%-át teszi ki, és legnagyobb termelői Ausztrália, Kína és Új-Zéland. A gyapjúból, pamutból, lenből és selyemből készült természetes szálak mellett ma már főként műszálak vannak használva. Az éves gyapjútermelés körülbelül 2 millió tonna, és ennek 60%-át ruházati célra használják fel. Különösen a Merinó birkagyapjú vált a szabadtéri sportok szerelmeseinek ruhatárának szerves részévé.

Elolvasni
Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőt cukorbetegek számára
Tanácsok és tippek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőt cukorbetegek számára

03.06.22691x elolvasva

A vásárlóink egészsége és kényelme nagyon fontos számunkra. Ezért a Bariholmik kínálatában számos olyan terméket talál, amelyek enyhítik a fájdalmat, és mégis megfelelnek bizonyos speciális követelményeknek. Az egyik ilyen termék a cukorbetegek számára alkalmas cipők.

Elolvasni
 Húsvéti nyereményjáték
Cikkek

Húsvéti nyereményjáték

07.04.2214579x elolvasva

Vegyen rész a húsvéti nyereményjátékunkon, és a bari szerencsét hoz. A Barihlolmik -nál tiszteljük a hagyományokat, és ezek egyike, hogy húsvéthétfőn valami újat kell viselni, és a húsvéti bárány, amely a húsvét szimbóluma, szerencsét hoz.

Elolvasni
Kérdése van? Írjon nekünk -
info@bariholmik.hu

Színváltozatok

Válasszon méretet

Bééé, Szeder vagyok,

nem szívesen zavarok, de szükségem van az Ön patájára arra, hogy feljegyezhessem mi az, ami tetszik önnek a Bariholmik honlapon. Csak így tudom biztosítani a megérdemelt gondoskodást. A saját patámra megígérhetem, hogy minden, amit megtudok, nálam teljes biztonságban marad.

Beállítások

Bééé, gondoskodok az elégedettségedről. Tudassa velem, milyen sütikkel tudok dolgozni, és ne feledje, hogy a beállítások módosítása csak az Ön által használt böngészőre lesz érvényes. A honlap láblécében bármikor könnyedén megváltoztathatja beállításait.

Azzal kapcsolatban, hogy milyen adatokat tárol a Bariholmik, itt talál további információkat.

A technikai sütik a weboldal és az általa kínált funkciók megfelelő működéséhez szükségesek.

Lehetővé teszik, hogy az Ön preferenciái alapján bolyhos ajánlatot mutassak önnek. Továbbá arról is gondoskodnak, hogy csak azt mutassam meg az interneten, ami igazán érdekli Önt.

Segítenek megtalálni a hibákat és mérni a honlap teljesítményét. Nekik köszönhetően biztosíthatom, hogy Ön mindig elégedett legyen a vásárlással a Bariholmik honlapon.

Ezek a sütik fééérgetegesek. A weboldalon kívül közösségi és hirdetési hálózatokon is találkozhatok Önnel, ahol gondoskodom arról, hogy a hirdetések érdekesek legyenek az Ön számára.