Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

Hogyan mossuk a birka gyapjú termékeket

Hogyan mossuk a birka gyapjú termékeket

Sokan feltesszük magunknak a kérdést: "Hogyan lehet a birka gyapjú termékek lehető legjobb minőségét megőrizni és különösen hogy lehet tisztán tartani őket?"

Úgy tűnhet, hogy a birka gyapjú termékek karbantartása nagyon bonyolult, mivel a hagyományos termékektől eltérően kell gondoskodni róluk. De az ellenkezője igaz. Ezért itt a Bariholmik -nál egy egyszerű útmutatót készítettünk az egyes termékeink gondozásával kapcsolatban.

Mivel a gyapjú egy kivételes anyag, amely számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, beleértve az antibakteriális tulajdonságát, a nedvesség elvezetésének képességét, a hőszabályozást és nem utolsósorban az öntisztító képességet, ezért javasoljuk a gyapjú termékek minimális mosását. A gyapjú egyáltalán nem szereti a vizet és főleg nem a forró vizet. A gyapjú termékeket általában elegendő szellőztetni, vagy kézzel is moshatók (ideális esetben) legfeljebb 30 fokon. Alternatív megoldásként választhatja a vegytisztítást, amelyet manapság szinte minden tisztítóban megtalál.

Hogyan mossuk a birka gyapjú termékeket

ZOKNIK VAGY TERMO ALÁÖLTÖZET

A legnépszerűbb gyapjú darab egyértelműen a gyapjú zokni. A Merinó zoknikat különböző összetételben megtalálhatja kínálatunkban. Puhaságuk, rugalmasságuk és tartósságuk megőrzése érdekében összetételük például gyapjúból és pamutból áll.

Ennek köszönhetően a zoknik hagyományos módon moshatók mosógépben 30 fokon. A gyapjú termékek mosásához mindig javasoljuk a Lanolin mosószer használatát, amely megvédi a gyapjút a károsodástól és segít megtisztítani a szennyeződéstől.

A zoknikhoz hasonlóan, az aláöltözet a Merinó gyapjú mellett más anyagokat is tartalmaz, hogy kényelmessé tegyék és fenntartsák a szükséges rugalmasságot, mivel leggyakrabban fizikai tevékenységek során vannak használva. Javasoljuk azonban, hogy kézzel mossa hideg, legfeljebb 30 fokos vízben, ideális esetben lanolint tartalmazó mosószerrel.

SZVETTEREK, MELLÉNYEK ÉS TÉLI KIEGÉSZÍTŐK

A norvég mintás és egyszerű egyszínű gyapjú szvetterek nagyon népszerű termékeink közé tartoznak. Ezek a pulóverek gyakran képesek a dzsekiket is helyettesíteni, mivel kaphatóak GORE-tex változatban is. Továbbá a Kama gyapjú sapkák is gore-tex változatban készülnek. Javasoljuk kézzel mosni őket, szárítókötélre akasztva pedig szárítani őket.

A Merinó gyapjú téli szvettereket mosógépben is moshatja, a kímélő kézi mosás és „Gyapjú” programmal legfeljebb 30 fokon. Ismét javasoljuk, hogy ne használjon mást, mint egy olyan mosószert, amelyet kifejezetten a gyapjú termékek karbantartására fejlesztettek ki. Ez nem más, mint a Lanolin, amely minden szálat mélyen kezel, jól tisztít, biztosítja a ruházat hosszabb élettartamát, és nem utolsó sorban kellemes illatot biztosít.

Minden típusú birka gyapjú mellény esetében ugyanazt a folyamatot javasoljuk, mint a szvetterek esetében, bár itt jobb, ha mosógép használata nélkül klasszikus kézi mosást választ. Csak így tudja folyamatosan ellenőrizni a terméket.

Ha balesetet éri, és a ruhája vagy takarója szennyezett lesz, és ha a folt nem nagy, akkor azt javasoljuk, hogy helyben kezelje rongy, hideg víz, lanolin spray segítségével.

Hogyan mossuk a birka gyapjú termékeket
Hogyan mossuk a birka gyapjú termékeket

TAKARÓK, LEPEDŐK

A hagyományos és nagyon népszerű gyapjú termékek közé tartoznak a takarók és lepedők. Kínálatunkban megtalálhatja őket különféle változatokban, többek között pamut réteges kivitelben is, amelyet javasoljuk időről időre mosni. A klasszikus egyrétegű vagy akár kétrétegű takarókat javasoljuk a lehető legkevesebbet mosni. Elég, ha ködös időben, fagyban vagy a friss levegőn, de árnyékban kint szellőzteti őket. Noha vásárlóink egy része otthon kézzel mossa a takarókat, és vízben öblítik ki őket, ezt nem javasoljuk. Az ok egyszerű. Abban a pillanatban, amikor a takaró elnyeli az összes vizet, szinte lehetetlen egyáltalán kihúzni az ilyen takarót a fürdőkádból. A kézi összenyomás szintén nagyon megterhelő és fárasztó. Ezért a legjobb módja az, ha a takarót vegytisztítóba viszi, ahol tapasztalatuk van ezzel az anyaggal, és a takarót tökéletesen megtisztítják száraz tisztítással. A takarókat szükség szerint ritkán és mindenekelőtt a saját érzése szerint kell mosni.

A takarókat vagy más termékeket soha ne mossa melegebb vízben, és ne tegye ki őket hosszú mosásnak a mosógépben, mivel a gyapjú tönkre mehet, a szálak nemezelődnek és összezsugorodnak. Az így kezelt termék nem reklamálható. Mivel a birka gyapjú télen kellemesen meleg és nyáron pedig hűt, sok vásárlónk egész évben visel és használ birka gyapjú termékeket.

PAPLANOK

Sokan meg vannak győződve arról, hogy az atkák miatt a paplanokat rendszeresen és a lehető legmagasabb hőmérsékleten kell mosni mosógépben. Itt a Bariholmik -nál klasszikus paplanokat kínálunk birka gyapjú béléssel és prémium Merinó gyapjú paplanokat, amelyekben nem tartózkodnak és nem szaporodnak a baktériumok és az atkák sem. Ennek az antibakteriális és szinte öntisztító anyagnak köszönhetően elegendő a paplanokat rendszeresen friss levegőn szellőztetni.

BUNDAZSÁKOK, BABAFÉSZKEK ÉS ORTÉZISEK

A bundazsákokat, babafészkeket és egyéb kiegészítőket újszülöttek számára is ajánlott minimálisan mosni. Ezenkívül néhány bundazsák vízállósága mosás közben károsodhat. Ha mégis úgy dönt, hogy kimossa őket, javasoljuk, hogy kézzel és legfeljebb 30 fokos vízben mossa gyapjú számára alkalmas mosószerrel. És ez ajánlott az ortézisek esetében is.

Hogyan mossuk a birka gyapjú termékeket
Hogyan mossuk a birka gyapjú termékeket

CIPŐK ÉS PAPUCSOK

A közelmúltban itt a Bariholmik -nál is elkezdett bővülni a lábbeli kategória. Ezek nem igényelnek különös gondoskodást. Ha van otthon teljes gyapjú papucsa puha talppal, például a TV bocskor vagy a gyapjú szobapapucs, akkor könnyedén kézzel kimoshatja őket 30 fokos vízben. Ismét javasoljuk a Lanolin használatát, amelyet kifejezetten gyapjú termékek mosására terveztek. A tiszta lanolin tartalmának köszönhetően nagyon alapos, de mégis kímélő. Ha klasszikus bőr papucsa van, amelyben belül van birka gyapjú bélés, például luxus bőr papucs, kérjük, ne mossa. Csak egy csepp lanolint tegyen szivacsra és langyos vízzel gyengéden tisztítsa meg a belső gyapjú részt. A bőr felületet csak nedves ronggyal törölje le, és hagyja megszáradni a friss levegőn. Téli cipő esetén a felső részt impregnálhatja, hogy vízálló legyen.

SZÁRÍTÁS

Nem javasoljuk a szvetterek vagy más gyapjú termékek szárítását szárítógépben. Kerülje el a szárítást fűtőtesten is. A mosáshoz hasonlóan az anyag nem érintkezhet 30 foknál magasabb hőmérséklettel.

A szárítás ideális formája, ha a gyapjú terméket vízszintes felületre teríti - például törülközőt terít a ruhaszárítóra, amelyen egyszerűen hagyja megszáradni a szvettert. Ez megakadályozza a deformációt, és a szvetter nem nyúlik ki.

Kínálatunkban 3 vagy 6 darabos változatban gyapjú szárítólabdákat is talál a szárításhoz szárítógépben. Ezeknek a szárítólabdáknak a használata nagyon egyszerű. Helyezze őket a nedves ruhával együtt a szárítóba, és kapcsolja be. A gyapjú képes elnyelni a nedvességet, ezért a gyorsabban szárad. Illóolajat is csepegtethet a szárítólabdára a kellemes illat érdekében. Szárítás után vegye ki a labdákat a szárítóból, és hagyja kiszáradni őket. Javasoljuk hagyományos ruhaneművel, például pamut lepedővel való használatukat, mert nekik köszönhetően az egyes darabok nem kuszálódnak össze, és gyönyörűen puha lesz.

Hogyan mossuk a birka gyapjú termékeket

Hisszük, hogy a gyapjú termékeket nem csak kellemes tulajdonságai, hanem könnyű karbantartása miatt is imádni fogja. Előnyük a tartós tisztaság fenntartása a ritkább mosás ellenére.

Mi a Bariholmik -nál ajánljuk

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz