Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

Hogyan tartsuk karban télen a Bariholmik termékeit

Hogyan tartsuk karban télen a Bariholmik termékeit

1PLY a 2PLY gyapjú pokrócok

 • A merino bárány gyapjú felületű gyapjú pokrócok karbantartása nem igazán igényes. Elsődlegesen fontos odafigyelni arra, hogy természetes anyagról van szó mely nagyon lágy és kíméletes karbantartást igényel. Amennyiben otthon készül kimosni a gyapjú pokrócot, készítse elő az erre alkalmas Lanolin mosószert. Lanolinnal a pokrócot moshatja mosógépben, maximum 30°°C fokon, GYAPJÚ mosóprogrammal. Ha a pokróc magasabb hőfokon mosódna ki, és hosszas csavarának lenne kitéve a mosógépben, annak végső eredményeképp a pokróc elértéktelenedne, a szálak összeugranának és csomósodnának

 • A pokrócok esetéen nem ajánljuk a kézi mosást. Ennek oka egyszerű. Abban a pillanatban, hogy a pokróc elnyeli az összes vizet, szinte lehetetlen az így megnehezített pokrócot kihúzni a kádból. A kézi csavarás szintén nehéz és munkaigényes. Ezért amennyiben nem bízik meg teljesen mosógépében, és a kézi mosásra nem szánná rá magát, a legjobb megoldás, ha tisztítóba viszi a pokrócot, hol rendelkeznek a kellő tapasztalattal. A pokrócokal elég szükség szerint mosni, s elsődlegesen az Ön megítélése alapján.

 • A merino gyapjú öntisztító és antibakteriális, így a pokrócokat elég rendszeresen szellőztetni és évente egyszer mosni. Amennyiben nyáron a merino pokrócot nem használja, egyszerű műanyag zsákban tárolhatja azt. Tanácsos a zsákot beragasztania ragasztószalaggal, mellyel megakadályozza a molyok bejutását. A molyok ellen ajánljuk a pokróchoz mellékelt illatos levendulazsák használatát, mely képes ezeket a kártevőket elriasztani.

 

Hogyan tartsuk karban télen a Bariholmik termékeit

Hogyan kezeljük a bárány gyapjú papucsokat?

 • Ha teljesen gyapjú papucsa van otthon, ez alatt a puha talpú papucsot értve, mint például: TV bocskor és gyapjú papucs, egyszerűen kimoshatja kézzel, legfelljebb 30°C fok hőmérsékletű vízzel. Ismét használja a Lanolin mosószert, mely speciálisan a merino gyapjú termékek mosására készült. A tiszta lanolintartalmának köszönhetően nagyon alaposan és kíméletesen tisztít. Amennyiben, klasszikus, belül merino bárány gyapjúval ellátott bőr papucsokkal rendelkezi – Női bőrpapucs, kérjük ne mossa azt.

 • Csak öntsön egy keveset a lanolinból egy langyos vízzel átitatott szivacsra, és finoman tisztítsa meg belső részét, a gyapjút. A külső, bőr részét könnyeden tisztítsa, nedves konyharuhával és hagyja megszáradni a friss levegőn. Mivel a bárány gyapjú télen melegít, nyáron pedig hűt, rengeteg ügyfelünk viseli a bárány gyapjú papucsait egész évben.

 

Hurrá! A takarókat nem kell mosnunk

 • Rengetegen azt hiszik, hogy a takarókat rendszeresen mosni kell, méghozzá a legmagasabb hőfokon a mosógépben, az atkák miatt. Nálunk a bariholmiknál, klasszikus steppelt takarókat kínálunk, merino bárány gyapjú kitöltéssel. Ezen anyagnak köszönhetően, mely antibakteriális és szinte teljesen öntisztító, elég a takarókat rendszeresen kiszellőztetni a friss levegőn. Nyáron a téli takarókat egyszerű műanyag fóliákban vagy zsákokban tárolhatja, hogy miután előveszi azokat, újnak hassanak.

 

Hogyan tartsuk karban télen a Bariholmik termékeit
Hogyan tartsuk karban télen a Bariholmik termékeit

Norvég merino szvetterek

 • Úgy gondoljuk, téli norvég szvettereinket nyáron nem fogja hordani, így ezért mielőtt a szvettert elrakja téli holmijaival, egyből készítse azt elő a következő téli időszakra. A merino téli szvettereket kézzel is kimoshatja, azonban mosógépben is moshatók, kímélő mosással 30°C fokig. Ugyancsak ajánljuk, ne használjon más tisztítószert, mint a kifejezetten merino termékek tisztítására készült Lanolin mosószert. 

 • A Lanolin használata visszaadja a termék eredeti alakját, mélyen kezeli azt összes szálat, nagyszerűen tisztít, biztosítja a ruházat hosszabb élettartamát, s nem utolsó sorban csodás illatú. Legyen óvatos a szvetter szárításakor. 

 • A szárítás ideálnis formája, hogy a szvettert vízszintes felületre helyezi – például ruhaszárítóra terítsen le egy törölközőt, melyre ráteríti a szvettert, s úgy szárítja meg. Ezzel megakadályozza annak deformálódását és nem nyúlik majd ki egyik részén sem. Ne tegye a szvettert ruhaszárítóba, s általánosságban véve semmilyen merino bárány gyapjú terméket, rosszul sülhet el. Ugyanakkor kerülje a fűtőtesten való szárítást is. Ahogyan a mosásnál, az anyag nem kerülhet kapcsolatba 30°C fok feletti hőmérséklettel. Minden bárány gyapjú mellény kezelése esetén kövesse ugyanezen utasításokat.

Lanolin

 • lanolin egy varázslatos készítmény, mely elengedhetetlen kellék, amennyiben minőségi módon tartja karban és kezeli a merino természetes anyagbólkészült termékeit. A lanolin megvédi és tisztítja a természetes anyagból, természetes szálból készült ruházatot, a kötött termékeket, a lepedőket, pokrócokat, sőt akár a függönyöket is. 

 • Érdekessége, hogy a Lanolin nagyon sokoldalú. Nem csak a természetes termékek mosására alkalmazhatja, hanem fapadló, bútor, kocsija vagy akár ablak tisztítására is alkalmas. Tiszta lanolin tartalmának köszönhetően nagyon gyöngéd és alapos hatású.  

 

Hogyan tartsuk karban télen a Bariholmik termékeit

Mi a Bariholmik -nál ajánljuk

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz