Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

Sérült és fájó nyaki gerinc?

Sérült és fájó nyaki gerinc?

 

  • A nyaki gerincproblémák többféle módon jelentkezhetnek, lehet például fejfájás, nyilaló fájdalom a vállban, fájdalom a fej oldalra való mozgatásakor, végtagok bizsergése vagy akár szédülés. Mindig fontos orvoshoz fordulni, mert csak ő tudja megállopítani ezen problémát okát. És ha ez valóban a nyaki gerinc, akkor néhány tippet adunk Önnek, hogyan lehet ezt a jövőben megelőzni vagy enyhíteni.

 

Sérült és fájó nyaki gerinc?

 

  • Ha problémája van a nyaki gerincével, elsősorban nagyon fontos, hogy a nyakát védje a huzattól és a hidegtől, például bárány gyapjú nyakmelegítő használatával. A nyakmelegítő hasznos „száraz hőt” alkot, amely nagyon jótékony hatással van az izom- és csontrendszerre. A fájdalom gyakran a nyak és váll területére terjed, és enyhíti a kellemetlen feszültséget nem könnyű. Megelőzni a fájdalmat lehetséges rendszeres nyújtózással is és például bárány gyapjú váll ortézist használatával is, amely enyhíti a feszültséget és ellensúlyozza a reumás problémákat.

 

 

  • A probléma fő forrása gyakran a test más részében található mint ahol érezhető, vagy például az ágyék területén jelentkezik. Különösen jó melegen tartani ezt a területet. A kellemes merinó bárány gyapjúból készült rugalmas vesemelegítő viselete segíthet, viselheti minden nap a ruházat alatt és akár sporttevékenységek közben is.

 

Sérült és fájó nyaki gerinc?
Sérült és fájó nyaki gerinc?

 

  • A nem profi sportolók értékelni fogják az úgynevezett morva kezelést is. Ezért javasoljuk a nyugtató „szilva kenés” balzsamot vagy nagyobb fizikai terhelés után a „ló balzsamot”. Mindkét balzsam jótékony hatással van a hátfájásra, az inakra és az ízületekre, mert ellazítsák a mozgásszerveket, felfrisülést és vérellátást biztosítanak a fájdalom enyhítésére.

 

 

  • A nyaki gerincproblémák megoldásának egyik legfontosabb eleme a testmozgás. Csakúgy, mint a testünk minden izmát és minden ízületét, a nyaki gerincnek is szüksége van nyújtásra, különösen ha ülő vagy monoton munkát végez. Néhány tippet találhat ezzel kapcsolatban a YouTube -on.

 

Sérült és fájó nyaki gerinc?

Mi a Bariholmik -nál ajánljuk

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz