Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

Egészséges séta

Egészséges séta

A Bariholmik -nál fő célunk, hogy gondoskodjunk kedves vásárlóink egészségéről, ezért olyan cipőket kínálunk, amelyek elősegítik az egészséges sétát, enyhitik a láb fájdalmakat vagy megakadályozzák a legtöbb lábbakkal kapcsolatos probléma kialakulását.

Ezt a nyarat az "Egészséges séta nyárává” szeretnénk kijelenteni, és továbbra is értékes tanácsokat és tippeket szeretnénk Önöknek nyújtani a lábápolásról és a velük kapcsolatos problémák megoldásáról.

A lábgombákon kívül a leggyakoribb betegségek a rossz és hosszú távú lábterhelések miatti különböző deformitások. A felnőtt emberek körülbelül fele szenved emaitt. A problémák azonban már gyermekkorban kezdődnek, mert sok gyermeknek nincs megfelelő cipőjük, hogy helyese fejlődjön a lábuk.

Egészséges séta

Lúdtalp

A lábakkal kapcsolatos gyakori probléma a láb boltozatos szerkezetének lesüllyedése, amelyet gyakran "lúdtalpnak" hívnak. Kétféle lúdtalpat különböztetünk meg: az egyik a hosszanti lúdtalp, a másik pedig harántboltozat lúdtalp. A legtöbb embernek nem is jut eszébe, hogy bármilyen lábproblémája lehetne. De gyakran az ellenkezője igaz.

Ezeknek a problémáknak számos tünete lehet, a térd vagy csípőfájdalomtól és migréntől kezdve a nyaki gerincfájdalomig. Még a vádli görcsök oka is lehet más, mint a jól ismer magnézium hiánya, okozhatja őket a lúdtalp is.

Az ilyen típusú probléma megoldására a testmozgáson kívül, az anatómiailag kialakított talpbetétes cipőket javasolunk, például klumpákat vagy bőr papucsokat.

Hallux

Különböző típusú, a lábujjakkal kapcsolatos problémákat ismerünk, úgynevezett hallux -ról van szó. A leggyakoribbak a nagy lábujj alappercének következő deformitásai: bütyök (hallux valgus), a nagy lábujj gacsos állása azaz ráfordulása a többi ujjra (hallux varus) vagy a nagy lábujj ízületének fájdalmas merevsége (hallux rigidus).

Ezek nagyon gyakori problémák, melyek esetében az öröklődés és a nem megfelelő cipő viselése (nagyon keskeny cipő, magas sarkú cipő ...) nagyon fontos szerepet játszanak. Ezen a problémán túl az elülső keresztirányú ív gyakran csökken és kiszélesedik. A problémát speciális testmozgással és kerek vagy négyzet alakú talpú cipő viselésével lehet gyógyítani. Speciális gyógyászati segédeszközök is javíthatnak az állapoton, bütyök esetén lábujjsín vagy pedig különféle szilikon bütyökvédők és lábujjelválasztók jelenthetnek segítséget. Ideális választás a széles elüső részű ortopéd balerina cipő vagy az ortopéd klumpa, ahol a lábujjrészben sok hely van.

Egészséges séta
Egészséges séta

Magas lábboltozat

Magas lábfej esetében a lábív deformálódik, úgy hogy a boltozat felemelkedik, és a láb alakja később hasonlít az íjra. Különösen akkor fogja észre venni, hogy magas a lábboltozata, ha problémát jelent a cipő felvétele.

Az e betegségben szenvedők hajlamosabbak a boka rándulására vagy inszalagszakadásokra. Ezért bölcs dolog erősebb és lehetőleg ortopéd cipőt viselni.

A Bariholmik -nál remek tépőzáras tornacipőket találhat és melegebb nyári hónapokra pedig bőr papucsokat vagy stílusos parafa papucsokat.

Széles lábak

A szélesebb lábú nőknek természetes anyagból készült cipőket kellene választaniuk, mert ezek adaptálódnak a láb mozgásához, így annyira nem terhelik a lábakat, mint a szintetikus anyagok. Széles lábak esetében a cipőnek könnyen felvehetőnek kell lennie és nem szabad hogy túl szoros legyen. Ezért vannak itt az önök számára az ortopéd balerina cipők. A széles lábak számára ajánlottak az ortopéd klumpák, amelyekben elegendő helye van a bőr felső rész alatt az ujjak számára.

Lábak túlzott izzadása

A lábak túlzott izzadása nagyon gyakori probléma, különösen a nyári hónapokban, de természetesen erre is van megoldás, amely minimalizálja ezt a kellemetlenséget. Ezt a problémát nem szabad alábecsülni. Óvintézkedésként, ha lehetősége van rá, a lábát naponta többször antibakteriális szappannal mossa. Fontos, hogy csak természetes anyagból, 100% pamutból vagy bambuszból készült zoknit viseljen.

A cipő esetén javasoljuk, hogy viseljen légáteresztő anyagból készült cipőt. Remek választás lehet egy nagyon kényelmes, légáteresztő ortopéd tornacipő.

Nyáron, amikor a hőmérséklet valóban magas, a természetes anyagből készült papucs, például bőr és parafa papucs nélkülözhetetlen társa lesz. Alkalmasak otthoni viseletre és kültéri sétára is.

A lábaink egész életünk során hordoznak minket, ezért gondoskodnunk kell rólunk és vigyáznunk kell rájuk, hogy jövőben meghálálják. Ne hagyjon figyelmen kívül olyan problémákat, amelyeket ha elhanyagolunk problémákat okozhatnak, pedig könnyedén elkerülhetünk volna őket a megfelelő ortopéd cipő viselésével.

Egészséges séta

Mi a Bariholmik -nál ajánljuk

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz