Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

Lábproblémák

Lábproblémák

A láb fontos funkciója a test tartása és a séta. Mozgás közben a láb képes alkalmazkodni a különböző felületekhez, és többek között elnyeli a különböző rázkódásokat is.

Az emberi fejlődés során a lábra gyalogláskor egyre több nyomás és feszültség hárult, és kialakul a láb íve. És itt kezdődnek a problémák. A számítógépekkel, autókkal és alacsony minőségű anyagokkal teli modern világban egyre több lábboltozati probléma merült fel. A lakosság 80% -ának különböző lábproblémái vannak. Az egyik gyakori probléma a lúdtalp. Ebben az esetben a boka belső része lesüllyed, a boltozat eltűnik és a láb a hossztengelye mentén kissé kifelé fordul.

Az előző cikkünkben, "egészséges séta" néven, megneveztük a leggyakoribb lábproblémákat, melyek a lúdtalp, hallux, magas lábszár

Most részletesebben elemezzük ezeket az információkat, és emlékeztessük, hogy ezek a problémák hogyan keledkeznek, és honnan tudja, hogy ez a probléma önt is érinti. 

Lábproblémák

A lábnak boltozata van, amelyet keresztirányban és hosszirányban lehet megkülönböztetni. Ha lúdtalp problémája van, akkor keresztirányú és hosszanti lúdtalpról beszélünk. A keresztirányú lúdtalpat a láb keresztirányú íve lesüllyedése és a rugalmasság elvesztése jellemzi. 
A hosszanti lúdtalp probléma esetén a láb hosszanti íve csökken, vagy akár teljesen eltűnik, a sarokcsonttal együtt. A gyakorlatban ezt úgy láthatjuk, hogy ha hátulról nézünk a lábra, a belső boka befelé fordul, és a láb belső széle túlterhelődik.

A lúdtalp problémájához hasonlóan előfordulhat, hogy magas a lábfeje is, ami a nagy boltozatnak köszönhető. A rosszul felépített boltív a lábnyomból könnyen azonosítható.

Próbált már láblennyomatot készíteni és megnézni? Lehet, hogy ÖN is a "laposlábúak" közé tartozik.

 

Zkusili jste si někdy udělat otisk chodidla a podívat se na něj? Možná přijdete na to,  že i VY patříte mezi “plochonožce”. 

 

A boltozat deformációja a láb kiszélesedését is okozhatja, a lábszár felemelését, a lábujjak deformációját úgynevezett hallux… Az ilyen deformált lábakkal sok ember nehézségekbe ütközik a kényelmes és megfelelő cipő kiválasztásakor.

De mi, itt a Bariholmik -nál, ezekre a problémákra is gondolunk, és szeretnénk elősegíteni az egészséget és az egészséges sétát, ezért kínálatunkban egyedi egészségügyi cipőket találhat

 

Lábproblémák
Lábproblémák

 

Az egészségügyi cipők közé tartoznak az ortopéd tornacipők, a balerina cipők, a klumpák és a parafa papucsok. Minden cipő alkalmas lúdtalp, magas lábfej vagy hallux esetén is. A klumpa egy kivételes cipő típus, amely enyhíti a lábfájdalmat vagy segít a lábduzzanatok esetén is. 

Ebben a kategóriában olyan fehér egészségügyi vagy tépőzáras cipőket is találhat, amelyek állíthatóak és alkalmas a jelentősebb lábproblémák esetén is.

Nézze meg az egészségügyi termékek kínálatát, és válassza ki azt, amelyen elnyeri tetszését.

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz