Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

A bütyök számos problémát okozhat, hogyan lehet megelőzni?

A bütyök számos problémát okozhat, hogyan lehet megelőzni?

Séta közben fájdalmat érez a hüvelykujj izületben, de még nem látható a hüvelykujj elváltozása? A Hallux valgus betegség viszonylag észrevétlen enyhe fájdalommal, véraláfutással és kissé duzzadt ízülettel kezdődik. Ha úgy érzi, hogy a fájdalmat "csak a rossz cipő okozza", akkor valószínűleg igaza van. A nem megfelelő cipő hosszú távú viselése kellemetlen betegséget eredményezhet, amely akár műtéthez is vezethet. A lábujjakkal kapcsolatos problémák eredetét a deformált lábívben vagy akár a lúdtalpban kell keresni.

A bütyök számos problémát okozhat, hogyan lehet megelőzni?

HALLUX TÜNETEI

Ez egy olyan betegség, amelyet a hüvelykujj természetellenes helyzete jellemzi, amelyben a hüvelykujj kihajlik és csontnövekedés alakul ki az ízület területén. E helytelen helyzet miatt fájdalmas bőrkeményedések alakulnak ki a hüvelykujjon. A hüvelykujj elfordulhat, és az ízület területe több szempontból megsérül. Ez egy nagyon súlyos probléma, amelynek több fokú károsodása van, ami akár műtétet is eredményezhet. Ezek a problémák megelőzhetőek, és a megfelelő megelőzéssel elkerülhet más problémákat is, mint például a térdfájdalom, fejfájás, csípőfájdalom és nyaki gerinc fájdalom vagy hátfájás, amelyet a bütyök okozhat.

A BÜTYÖK ELSŐSORBAN A NŐKET ÉRINTI

Ez a deformáció gyakrabban idősebb korban jelenik meg, mint a nem megfelelő cipő viselés leggyakoribb következménye. A statisztikák könyörtelenek, és ebben az esetben ez a betegség elsősorban a nőket érinti. De ez nem azt jelenti, hogy a férfiakat teljes mértékben elkerülik ez a probléma. Fontos, hogy olyan megfelelő cipőt válasszon, amely ortopéd, elegendő helyet biztosít a lábujjak számára és biztosítja az egészséges sétát.

EGÉSZSÉGÜGYI CIPŐ, MINT MEGELŐZÉS ÉS SEGÍTSÉG A HALLUXNÁL

Mivel mindkét láb különbözik, olyan cipő a legjobb, mely alkalmazkodik a lábhoz. A tépőzáras ortopéd papucsok megfelelnek ezeknek a követelményeknek. A női papucsok oldalán speciális rugalmas szalag található, amely elegendő helyet biztosít a hüvelykujj ízület számára.

A bütyök számos problémát okozhat, hogyan lehet megelőzni?
A bütyök számos problémát okozhat, hogyan lehet megelőzni?

Válasszon légáteresztő természetes anyagokból készült, minőségi talppal rendelkező cipőt, hogy a láb ne csússzon benne. A csúszásmentes talppal ellátott cipő nem csak a lábat, hanem a kezet is megmentheti esés esetén.

A hüvelykujj helyes helyzetének alátámasztására speciális kötéseket, ortéziseket és talpbetéteket is használnak, amelyeket viselni lehet ezekben a Bariholmik kínálatában található cipőkben is. Nagyon sok helyet kínálnak a női és férfi nyári papucsok, amelyeknek speciális, szélesebb elülső részük van. A kényelmes, szélesebb ujjrésznek köszönhetően ujjai a megfelelő helyzetben vannak, és ezzel megakadályozzák a későbbi deformációt.

Ne engedje, hogy ez a látszólag jelentéktelen probléma fájdalmat okozzon és akár műtétig vezessen. Kezdjen el vigyázni lábaira, és viseljen megfelelő egészségügyi cipőt. Segíthetnek a rendszeres gyakorlatok  is, amelyek elősegítik a lábak és a lábszárak területén lévő szalagok, inak és izmok megerősítését.

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz