Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

Mi tévők legyünk duzzadt lábak esetén? Tippek a lábak duzzadásának kezelésére

Mi tévők legyünk duzzadt lábak esetén? Tippek a lábak duzzadásának kezelésére

Hosszú órákon át a munkahelyen álnia vagy ülnie kell, vagy csak nehéz napja volt, mely nyomot hagyott önnön? Vagyis kifejezetten a lábain, amelyek nehezek és fájdalmasak? A lábak duzzanata kellemetlen komplikáció, amely szinte mindenkit érint legalább egyszer az életében. Ez a lábak nem megfelelő véráramlása miatt fordulhat elő, például nyáron mikor magasabb a hőmérséklet, fáradtságtól vagy rossz cipő viselésétől. Sokan azonban nem is sejtik, hogy ez súlyosabb egészségügyi problémákat is jelezhet.

LÁB DUZZADÁSA ÉS AZ OKAI

Valószínűleg nem fogja meglepni, hogy a lábak duzzanata gyakori civilizáció betegség. Nyomásként az alsó végtagban, fájdalomként, bizsergésként vagy éjszakai görcsökként jelentkezik. Ezeket számos tényező okozhatja, és elsősorban fontos megismerni a duzzanat valódi okát, amely akár rejtett is lehet. A leggyakoribb ok a hosszú ülés és az alacsony aktivitás, sérülés, nyirokrendszeri problémák, ér problémák, terhesség, utazás vagy akár súlyos egészségügyi problémákról is lehet szó (májbetegség, tüdőbetegség, stb.), amelyek esetén az orvosi segítség nélkülözhetetlen.

Mi tévők legyünk duzzadt lábak esetén? Tippek a lábak duzzadásának kezelésére

EGYSZERŰ SEGÍTSÉG LÚDTALP PROBLÉMÁK ESETÉN

A lábak duzzadása számos olyan kockázati tényezőn alapul, mint például a dohányzás, az elhízás, a szűk ruházat, a nem elegendő hidratálás vagy a lúdtalp problémák, melyet a nem megfelelő lábbeli viselése okoz, és amelyet mi is könnyen befolyásolhatunk és megoldhatunk.

Ezért el kell kezdenünk megfelelően gondoskodnunk a lábunkról, elegendő folyadékot fogyasztani, mivel a duzzanat a víz visszatartással jár. Hosszabb ülés esetén fontos időnként a térdeket kiegyenesíteni, megmozgatni a lábujjakat vagy esetleg egy kicsit sétálni.

FONTOS A MEGFELELŐ CIPŐ KIVÁLASZTÁSA

A láb duzzanata esetén olyan megfelelő cipőt kell választanunk, amely kényelmes, ortopéd, elősegíti a lábív megfelelő tartását és ugyanakkor elég széles. Férfiak számára elsősorban nyáron alkalmas például a csattal ellátott ortopéd szandál, amely a lábhoz állítható.

A láb duzzanata esetén továbbá olyan papucsot kell viselni, mely magasabb sarokkal rendelkezik. A Bariholmik kínálatában található ilyen termékek közé tartoznak a népszerű és hagyományos fa klumpák, ortopéd papucsok vagy széles tornacipők és balerina cipők.

Természetesen senkit sem fog meglepni, hogy a fehér egészségügyi és rehabilitációs cipő is remek választás. Ezeket nemcsak kórházakba és rehabilitációs intézményekbe ajánlunk, hanem hétköznapi használatra is. Itt, a Bariholmik -nál számos ortopéd cipő található, amelyek nők és férfiak számára is alkalmasak, és számos változat közül választhat.

Mi tévők legyünk duzzadt lábak esetén? Tippek a lábak duzzadásának kezelésére
Mi tévők legyünk duzzadt lábak esetén? Tippek a lábak duzzadásának kezelésére

KÜLÖNÖSEN NAGY DUZZANATOK

Kétségtelenül nehéz az egészséges séta követelményeinek megfelelő, ortopéd és a lábhoz megfelelően alakítható cipő megtalálása. Különösen akkor, ha a lábak nagy duzzanata miatt szenved, és a hagyományos cipők nem megfelelőek.

Itt a Bariholmik -nál az ilyen esetekre is gondoltunk, ezért szeretnénk bemutatni az egészségügyi tépőzáras cipőinket, amelyek állítható pántokkal vannak ellátva a sarkon és a lábfej felett, tehát pontosan beállíthatja, olyan méretre, amilyenre szüksége van. 

SEGÍTHET A KOMPRESSZIÓS TÉRDZOKNI ÉS KÜLÖNBÖZŐ KENŐCSÖK

A láb duzzadásának gyakori oka a vénás rendszer problémái, amelyek sajnos veleszületettek és nehéz megszabadulni tőlük. Segíthet a merinó gyapjúból készült elasztikus kompressziós térdzokni, amely szálai finoman masszírozzák és serkentik a megfelelő vérkeringést.

Ezenkívül a magasabb hőmérséklet negatívan befolyásolja a lábak duzzanatát. Segíthetnek például a különféle kenőcsök és egyéb termékek is , amelyek enyhítik a lábak duzzanatát, és jótékony hatással vannak a végtagok megfelelő vérellátására. Például használhat kígyó vagy szilvapálinka kenőcsöt.

A lábak duzzanata azon kevés általános probléma egyike, amelytől szinte mindenki szenved. Szabaduljunk meg tőle együtt! Próbálja ki valamelyik tippünket, és ne feledje el megosztani velünk tapasztalatát például a Facebook oldalunkon, szeretnénk tudni, hogy mennyire elégedett vagy hogy tanácsunk segített e önnek.

❤️ Bariholmik.hu csapata

Mi tévők legyünk duzzadt lábak esetén? Tippek a lábak duzzadásának kezelésére

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz