Telefonos megrendelés, online vagyunk
+36 15 507 944 (8.00–17.00)
Menü

Hátával és az ízületeivel kapcsolatos problémái vannak? Olvassa el tippjeinket arról, hogy mi segíth

Hátával és az ízületeivel kapcsolatos problémái vannak? Olvassa el tippjeinket arról, hogy mi segíth

Előfordul, hogy az ízületei felmondják a szolgálatot? Gyakori probléma az ízületi fájdalom, a kopás, az osteoarthritis vagy az inak és izmok gyulladása. Télen pedig ezek a problémák sokkal gyakrabban jelennek meg. 

Az időjárás nagy befolyással van az ízületekre. Lehet, hogy már hallotta, hogy valaki "érzi az időjárás változást az ízületeiben". Különösen télen, amikor a hőmérséklet nulla fok alá csökken, a régi sérülések újra jelentkeznek, vagy a meglévő fájdalom súlyosbodhat. Hogy lehet ezt legyőzni? 

Ha azt akarjuk, hogy az ízületek jól működjenek, és ami a legfontosabb, hogy ne fájjanak, gondoskodni kell róluk, rendszeresen kell mozogni és tornáztatni, és megelőző vitaminokat és kiegészítőket kell szedni. 

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő ortézist?

Válassza ki a méretet úgy, hogy az ortézis ne legyen túlságosan szűk és ne szorítsa a végtagot, ugyanakkor ne legyen túl laza sem és ne essen le. Egyes típusú ortézisek és vesemelegítők univerzálisak, ezért nem szükséges méretet választani. A különböző méretekben kapható termékeknél a "Melyik méretet válasszak?" link alatt megtalálhatja a mérettáblázatot a pontos méretekkel. Csak mérje le a szükséges paramétereket, és hasonlítsa össze őket a mérettáblázattal.

Mi segít fájdalom esetén?

A különféle rehabilitációs gyakorlatok mellett különféle segédeszközök, például vesemelegítők, bandázsok és ortézisek is segíthetnek ezekben a problémákban.

Itt a Bariholmik kínálatában természetes anyagból, azaz birka gyapjúból készült vesemelegítőket, bandázsokat és ortéziseket is talál. Ezen termékeknek hatalmas hozzáadott értéke van, ami nem más, mint a száraz hő.

Mi is pontosan a száraz hő? Ez tulajdonképpen száraz borogatás, amelyre ideálisak a birka gyapjú termékek, például a vesemelegítők vagy a test különböző részeire alkalmas ortézisek. 

Előnyük, hogy egy bizonyos problémás területhez rögzíthetőek, amelyet kellemesen felmelegítenek és elősegítik a fájdalom enyhítését.

Különösen alkalmasak az izmok, az inak és az ízületek regenerálására, és segítenek a fájdalom kezelésében. Némely elasztikus, mások tépőzárral állíthatók. A vesemelegítők esetében ezek kombinációjáról van szó.

Hátával és az ízületeivel kapcsolatos problémái vannak? Olvassa el tippjeinket arról, hogy mi segíth

HÁT TÚLTERHELÉS ÉS VESEPROBLÉMÁK

Az egyik leggyakoribb mozgásszervi probléma a hátfájás, amely gyakran fokozódik, és néha szinte elviselhetetlenné válik. A vesemelegítők a hát alsó részén és a medence részen hatnak, és segítenek megszabadulni a kellemetlen hátfájástól. Többek között alkalmasak vese- és hólyagproblémákban szenvedők számára, és megakadályozzák a megfázást, amit a nők különösen nagyra értékelnek.

A Bariholmik kínálatában 4 különböző vesemelegítő közül választhat.  A klasszikus fűzős vesemelegítő megtalálható barna színű változatban is, amely teve gyapjú keveréket tartalmaz. A legkisebb a mini vesemelegítő, amely alkalmas gyermekek számára, vagy használhatja példáeul utazás során. Az elasztikus vesemelegítőt a tépőzáras rögzítésnek köszönhetően a test bármely pontjának igényei szerint beállíthatja. Remekül alkalmazkodik a test alakjához, és ezzel a hatása kissé hatékonyabb lehet. Az elasztikus vesemelegítő teljes gyapjú vagy gumi elülső részes változatban is kapható.

NYAKI GERINC FÁJDALOM

Ismét nagyon gyakori probléma a nyaki fájdalom, vagy ha merev izmai vannak ezen a területen, ami a hétköznapokon sok kellemetlenséget okozhat. A nyaki gerinc fájdalomnak különböző okai lehetnek. Az egyik oka lehet a rossz helyzet alvás során is, amit a megfelelő párna könnyedén megold. A következő cikkben többet fogunk ezzel a témával foglalkozni. Mindig ajánlott szakemberhez fordulni, aki pontosan megállapítja a fájdalom okát. De az enyhítés érdekében itt egy gyors segítséget. Próbálja ki a birka gyapjúból készült nyakmelegítőt, amely elöl és hátulról is tökéletesen felmelegíti a nyakat. Természetesen megelőzésként is használhatja, például amikor hűvös irodában ül, kint dolgozik a kertben, vagy használhatja sál helyett is, ha egy zordabb őszi napon sétára megy.

Hátával és az ízületeivel kapcsolatos problémái vannak? Olvassa el tippjeinket arról, hogy mi segíth
Hátával és az ízületeivel kapcsolatos problémái vannak? Olvassa el tippjeinket arról, hogy mi segíth

HOGYAN LEHET ENYHÍTENI A CSUKLÓ FÁJDALMAT?

Modern korunk arra kényszerít minket, hogy egyre jobban megterheljük a csuklónkat. A lakosság több mint fele beismeri, hogy sok időt tölt számítógép melett vagy az okostelefonon. Ezek a tevékenység káros hatással lehetnek a csuklóra. Egyesek ismerhetik a carpalis alagút szindróma fogalmát, amelyet kellemetlen csuklófájdalom kísér. Szerencsére mi a Bariholmik -nál tudjuk, hogy a száraz hő egyszerű segítség. A tépőzáras gyapjú merevítő közvetlenül a csuklóra erősíthető, és szükség szerint összehúzható. Egy másik változat, amelyet szintén megtalálhat kínálatunkban az elasztikus csukló ortézis, amely alkalmasabb sportolásra, mivel például teniszezők viselik.

GYAKORI ÍZÜLETI KÁROSODÁS - TÉRD, KÖNYÖK ÉS VÁLL

A térdfájdalom az egyik leggyakoribb ízületi sérülés, mert ez az izom-csontrendszerünk leginkább megterhelt ízülete. A térd merevítők és könyök merevítők megjelenésükben nagyon hasonlóak, egyszerűen a lábra vagy a karra helyezhetők. A különbség a méretükben van és a különbség kissé a varrásban látható. Ez az ortézis nagyon kényelmes, nem fogja sehol nyomni és kellemesen átmelegíti. Több méret közül választhat, a méretek megtalálhatók a mérettáblázatban.

Hátával és az ízületeivel kapcsolatos problémái vannak? Olvassa el tippjeinket arról, hogy mi segíth
Hátával és az ízületeivel kapcsolatos problémái vannak? Olvassa el tippjeinket arról, hogy mi segíth

Kiválóan alkalmasak pihenés, de aktív életmód közben is. Mivel elasztikusak, mozgásra és sporttevékenységekre is alkalmasak.

Kínálatunkban továbbá találhat térd ortézist is rugalmas, tépőzáras rögzítésű változatban, amelyet könnyedén a lábának vastagságához állíthat. Ezért alkalmas például olyan emberek számára, akiknek duzzadt a térde. Ez a típus inkább nem fizikai tevékenységekre alkalmas. 

A váll fájdalom is nagyon kellemetlen lehet, ezért a birka gyapjú váll ortézis melegével enyhítheti a kellemetlen érzést. 

BOKAFÁJDALOM ÉS VISSZÉRPROBLÉMÁK

Végül, de nem utolsósorban remek elasztikus zoknikkal és térdkoznikkal is rendelkezünk, amelyek képesek alkalmazkodni bármilyen lábvastagsághoz. Különösen a reumás problémák miatt szenvedők és azok az emberek fogják értékelni, akiknek problémáik van a visszérekkel vagy például fájó bokával. A Merinó birka gyapjú képes kellemesen felmelegíteni a lábat, gyengéden masszírozza a bőr idegvégződéseit és enyhíti a duzzanatot és feszültséget. Ezek a zoknik vagy térdzoknik alkalmasak egészségügyi problémákkal küzdő emberek számára, de aktív sportolók számára is. A természetes anyagnak köszönhetően a Merinó térdzokni meleg, antibakteriális és légáteresztő.

Kellemes meleg más módon is

A száraz hő egyéb típusai is nagy segítséget nyújtanak a fájdalom és más kellemetlenségek elleni harcban. Míg az ortézisek és vesemelegítők meleget biztosítanak, és nem hagyják kihűlni a testet, a kínálatunkban található felmelegíthető párnák és sópárnák aktívan sugározzák a hőt és továbbítják az érintett testrészre. Hasonlóan működik a termofor is, amely a birka gyapjú huzattal kombinálva enyhítheti például a hasi fájdalmat.

Hátával és az ízületeivel kapcsolatos problémái vannak? Olvassa el tippjeinket arról, hogy mi segíth

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz