Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

Ortézisek és bandázsok

Ortézisek és bandázsok

Az emberi test körülbelül 210 csontból és 230 ízületből áll, amelyek összekapcsolják ezeket a csontokat. Nagyon fontos, hogy az ízületek jól, és a lehető legtovább, fájdalom nélkül működjenek. Ezért gondoskodnunk kell róluk, serkentenünk kell a mozgásszervi rendszerünket és különféle megelőző vitaminokat ajánlott szedni az ízületek kollagéntermelésének serkentése érdekében. 

A csont- vagy izomrendellenességek minden korosztályt érinthetnek, beleértve a gyerekeket. Ha nem kezelik őket megfelelően, a jövőben problémákat okozhatnak a mindennapi tevékenységek során és természetesen a munkahelyen, ami rontja az életminőséget és korlátozza az ember fizikai képességeit. 

A különféle rehabilitációs gyakorlatok mellett különféle segédeszközök, például vesemelegítők, bandázsok és ortézisek is segíthetnek ezekben a problémákban.

Itt a Bariholmik kínálatában természetes anyagból, azaz birka gyapjúból készült vesemelegítőket, bandázsokat és ortéziseket is talál. Ezen termékeknek hatalmas hozzáadott értéke van, ami nem más, mint a száraz hő.

Mi is pontosan a száraz hő? Ez tulajdonképpen száraz borogatás, amelyre ideálisak a birka gyapjú termékek, például a vesemelegítők vagy a test különböző részeire alkalmas ortézisek. Előnyük, hogy egy bizonyos problémás területhez rögzíthetőek, amelyet kellemesen felmelegítenek és elősegítik a fájdalom enyhítését.

Ortézisek és bandázsok

VESEMELEGÍTŐK

Az egyik leggyakoribb mozgásszervi probléma a hátfájás, amely gyakran fokozódik, és néha szinte elviselhetetlenné válik. A vesemelegítők a hát alsó részén és a medence részen hatnak, és segítenek megszabadulni a kellemetlen hátfájástól. Többek között alkalmasak vese- és hólyagproblémákban szenvedők számára, és megakadályozzák a megfázást, amit a nők különösen nagyra értékelnek.

A Bariholmik kínálatában 4 különböző vesemelegítő közül választhat.  A klasszikus fűzős vesemelegítő megtalálható barna színű változatban is, amely teve gyapjú keveréket tartalmaz. A legkisebb a mini vesemelegítő, amely alkalmas gyermekek számára, vagy használhatja példáeul utazás során. Az elasztikus vesemelegítőt a tépőzáras rögzítésnek köszönhetően a test bármely pontjának igényei szerint beállíthatja. Remekül alkalmazkodik a test alakjához, és ezzel a hatása kissé hatékonyabb lehet. Az elasztikus vesemelegítő teljes gyapjú vagy gumi elülső részes változatban is kapható.

NYAKMELEGÍTŐ BIRKA GYAPJÚBÓL

Ismét nagyon gyakori probléma a nyaki fájdalom, vagy ha merev izmai vannak ezen a területen, ami a hétköznapokon sok kellemetlenséget okozhat. Próbálja ki a birka gyapjúból készült nyakmelegítőt, amely elöl és hátulról is tökéletesen felmelegíti a nyakat. Természetesen megelőzésként is használhatja, például amikor hűvös irodában ül, kint dolgozik a kertben, vagy használhatja sál helyett is, ha egy zordabb őszi napon sétára megy.

Ortézisek és bandázsok
Ortézisek és bandázsok

CSUKLÓPÁNTOK

Modern korunk arra kényszerít minket, hogy egyre jobban megterheljük a csuklónkat. A lakosság több mint fele beismeri, hogy sok időt tölt számítógép melett vagy az okostelefonon. Ezek a tevékenység káros hatással lehetnek a csuklóra. Egyesek ismerhetik a carpalis alagút szindróma fogalmát, amelyet kellemetlen csuklófájdalom kísér. Szerencsére mi a Bariholmik -nál tudjuk, hogy a száraz hő egyszerű segítség. A tépőzáras gyapjú merevítő közvetlenül a csuklóra erősíthető, és szükség szerint összehúzható. Egy másik változat, amelyet szintén megtalálhat kínálatunkban az elasztikus csukló ortézis, amely alkalmasabb sportolásra, mivel például teniszezők viselik.

KÖNYÖK ÉS TÉRD ORTÉZIS

Ez a két ortézis megjelenésükben nagyon hasonló. A különbségek csak a méretben és a varrásokban vannak. Ezért használhatja mind a könyökre, mind a térdre. Ez az ortézis nagyon kényelmes, nem fogja sehol nyomni és kellemesen átmelegít. Több méret közül választhat, a méretek megtalálhatók a mérettáblázatban.

Ortézisek és bandázsok
Ortézisek és bandázsok

Kiválóan alkalmasak pihenés, de aktív életmód közben is. Mivel elasztikusak, mozgásra és sporttevékenységekre is alkalmasak.

Kínálatunkban továbbá találhat térd ortézist is rugalmas, tépőzáras rögzítésű változatban, amelyet könnyedén a lábának vastagságához állíthat. Ezért alkalmas például olyan emberek számára, akiknek duzzadt a térde. Ez a típus inkább nem fizikai tevékenységekre alkalmas. 

ELASZTIKUS ZOKNIK ÉS TÉRDZOKNIK

Végül, de nem utolsósorban remek elasztikus zoknikkal és térdkoznikkal is rendelkezünk, amelyek képesek alkalmazkodni bármilyen lábvastagsághoz. Különösen a reumás problémák miatt szenvedők és azok az emberek fogják értékelni, akiknek problémáik van a visszérekkel vagy például fájó bokával. A Merinó birka gyapjú képes kellemesen felmelegíteni a lábat, gyengéden masszírozza a bőr idegvégződéseit és enyhíti a duzzanatot és feszültséget. Ezek a zoknik vagy térdzoknik alkalmasak egészségügyi problémákkal küzdő emberek számára, de aktív sportolók számára is. A természetes anyagnak köszönhetően a Merinó térdzokni meleg, antibakteriális és légáteresztő.

Ortézisek és bandázsok

Kapcsolódás a közösségi hálózatokhoz