Kérdése van? Írjon nekünk - info@bariholmik.hu
Menü

 

A bárány gyapjú az egyik legrégebbi textilanyag, a kínai selyemmel és az egyiptomi lennel együtt. A juhok és a kutya az ember első barátai voltak. Egy juh képes volt az embert táplálni és hideg télen felmelegíteni.

A hagyományos gyapjúanyagnak még ma is egyedülálló helye van ruhásszekrényeinkben, mivel remek tulajdonságait semmilyen mesterséges anyag még nem volt képes felülmúlni.

 

 

A gyapjú természetesen képes elvezetni a nedvességet a testtől. Képes akár a saját tömegének 35% - át elnyelni.

A környezet páratartalom csökkentése után a víz ismét elpárolog a levegőbe. Ennek köszönhetően a nedves ruházat érzése sokkal később jelenik meg, mint más anyagok esetében.

 

 

A gyapjú elnyeli a nedvességet, és ezzel hőt termel. Rossz időjárás ellenére kellemes száraz hőt érezhet. Ezzel ellentétben, amikor a környezet hőmérséklete emelkedik, a gyapjú leállítja a hő termelését. Ez az aktív hőszabályozás, amelyre a gyapjú képes. A magas lanolin tartalomnak köszönhetően a gyapjú öntisztító.

A gyapjúszálak arra vannak ösztönzve, hogy a levegőben mozogjanak, és ezzel dinamikusan bővülnek és összehúzódnak. Így a lanolinnal kombinálva a szennyeződés a felületre jön, nem marad a szálakban.

 

 

 

A gyapjúszál pikkelyes szerkezetű, és főként keratinból áll. Emiatt a gyapjú megakadályozza a vírusok és a baktériumok szaporodását, és egyszerűen nem alkalmatlan környezetet teremt számukra. A gyapjú ruhákat különösen az allergiákban szenvedők értékelik.

Ennek az egyedülálló tulajdonságnak köszönhetően nincs kellemetlen szaga még hosszú viselés esetén sem.

 

 

A bojhos gyapjútermékek életre keltik önt is. A gyapjú egyedülálló természetes anyag, amelyet mesterséges anyaggal még nem sikerült helyettesíteni. A téli hónapokban kellemes meleget biztosít a testen és a lelken is. Nyáron kellemesen hűvös lesz, és nem hagyja, hogy izzadjon. Ez az anyag megbízhatóan megvédi Önt az atkáktól is. 

Odahaza segít a kellemes otthoni hangulat kialakításában. És a karbantartása is nagyon egyszerű. A bariholmik webáruházban gondosan kiválasztjuk a legjobb bárány gyapjú termékeket, és felhívjuk a figyelmet a termék egyediségére, hogy ezzel is segítsük, hogy a bárány gyapjú visszanyerje hírnevét.